Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Marjatila Raitaniemi

Marjatila Raitaniemen viljelypuolella tehtiin vuonna 2020 sukupolvenvaihdos. Viljelypuolella vastuu siirtyi Tommi Paakkunaiselle.

Marjatila Raitaniemi on erikoistunut kotimaisten marjojen viljelyyn sekä luomu- ja marjatuotteiden jatkojalostukseen. Tila toimii Elintarvikeviraston ja Terveystarkastuksen valvonnassa. Tilalla on käytössä sertifioitu ISO 9001/2008 Laatujärjestelmä. Marjatila Raitaniemi kehittää toimintaansa ja panostaa tuotekehitykseen yhteistyössä mm. VTT:n kanssa.Marjatila Raitaniemi sijaitsee 58 km Jyväskylästä pohjoiseen, E4-valtatien tuntumassa, Liimattalassa. Se on keskellä kauneinta Keski-Suomea, Keiteleen rannalla Konginkankaalla.

Taustalla vuosisatojen perinteet

Tila on perustettu vuonna 1923, jolloin Taina Paakkunaisen isovanhemmat muuttivat sinne. Tainan vanhemmat tekivät elämäntyönsä tilalla hoitaen karjaa ja viljellen peltoja. Perinteet ja osaaminen tilanpidosta juontavat vuosisatojen takaa, sillä Tainan isoisän suku oli tullut Liimattalaan jo 1530-luvulla.

Maidosta marjojen luomuviljelyyn

Taina otti tilalla ohjat käsiinsä vuonna 1998, jolloin Suomi oli jo ollut muutaman vuoden Euroopan Unionin jäsen. Tuotannon painopiste päätettiin suunnata maidon sijasta, puhtaisiin, suomalaisiin marjoihin. Mansikoiden viljely aloitettiin vuonna 1998. Ensimmäiset mansikat myytiin tilalta vuonna 2000. Tänä päivänä tilan tuotannossa on 23 ha, josta suurin osa on mansikan, vadelman ja erilaisten herukkalajien viljelyssä. Laidunmaana alueesta on noin 7 ha. Tilalla on toiminut syyskuusta 2004 lähtien Elintarvikeviraston rekisteröimä pakastevarastolaitos.

Valtteina puhtaus, laatu ja pitävät toimitusajat

Kilpailukykymme perustana ovat tuotteiden puhtaus, hyvä laatu ja täsmälliset toimitusajat. Hinnat neuvotellaan asiakaskohtaisesti menekin mukaan molempien osapuolten tavoitteisiin sopiviksi. Valikoimissamme on vadelmaa kolmea eri lajiketta sekä musta-, viher-, valko- ja punaherukkaa. Tuotteita on saatavana sesonkiaikaan tuoreena. Talven varalle pakastamme tuotteitamme asiakkaan ennakkotilausten mukaisesti ja toimitamme ne sopimusten mukaan.

Tarkastus ja valvonta

Marjatila Raitaniemen toimintaa valvoo Elintarvikevirasto ja Terveystarkastuslaitos. Tilalla on otettu käyttöön Elintarvikeviraston hyväksymä omavalvontasuunnitelma syksyllä 2004. Lisäksi Raitaniemen tilalla on käytössä ISO 9001/2008-standardin mukainen laatujärjestelmä, joka on auditoitu vuonna 2003. Marjatila Raitaniemi on saanut myös erikoismaininnan: MTK:n myöntämän laatustipendin vuonna 2002 ja Pro Maaseutupalkinnon vuonna 2005, joka myönnetään maaseudun tasapainoisesta kehittämisestä.