Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Marjatila Raitaniemen tarina

Marjatila Raitaniemi on erikoistunut kotimaisten marjojen viljelyyn sekä luomu- ja tavanomaisten marjatuotteiden jatkojalostukseen. Yritys tunnetaan pakastemarjojen, täysmehujen ja marjajauheiden jalostamisesta. Raitaniemessä kehitetään toimintaa ja panostetaan tuotekehitykseen sekä prosessien kehitykseen mm. yhteistyössä VTT:n kanssa. Marjatila Raitaniemi sijaitsee Äänekosken pohjoispuolella Liimattalassa.

Koko yrityksen toiminnan ajan tärkeä kulmakivi on ollut kehittää tuotteita, jotka edistävät ja boostaavat terveyttä positiivisesti. Tuotevalikoima on laajempi kuin alkuaikoina ja tilausten mukaan tuotamme asiakkaille ainutlaatuisia marjatuotteita. Nykyisin myymme asiakkaille erilaisia pakastemarjoja, täysmehuja ja marjajauheita, jotka ovat tehty ja tuotettu kotimaisista marjoista.

Marjatila Raitaniemen viljelypuolella tehtiin vuonna 2020 sukupolvenvaihdos. Viljelypuolella vastuu siirtyi Tommi Paakkunaiselle, jonka lisäksi polttopuiden myyntiä on kehitetty viljelypuolen tueksi. Tino Paakkunainen liittyi keväällä 2024 mukaan Marjatila Raitaniemen yrityksen vahvuuteen auttamaan markkinoinnissa, myynnin edistämisessä ja sujuvoittamaan prosesseja.

Yrityksen alku - maidosta marjojen viljelyyn

Taina Paakkunainen otti Raitaniemen tilalla ohjat käsiinsä vuonna 1998. Marjatila Raitaniemi sai alkunsa, kun Raitaniemessä oli entinen maatilarakennus, jossa oli olosuhteisiin sopivat tilat. Pienen remontin jälkeen Raitaniemeen saatiin toimivat elintarviketilat ja hyvät puitteet tuottaa laadukkaita marjatuotteita kodin lähellä. Tuotannon painopiste päätettiin jo alusta asti suunnata maidon sijasta, puhtaisiin suomalaisiin marjoihin.

Mansikoiden viljely aloitettiin jo toiminnan alussa 1998 ja ensimmäiset mansikat myytiin tilalta pari vuotta myöhemmin. Tänä päivänä tilan tuotannossa on 23 hehtaaria pinta-alaa peltoa, josta eniten käytetään mansikan, vadelman ja erilaisten herukkalajien viljelyssä ja laidunmaana alueesta on noin 7 hehtaaria. Tilalla on toiminut syyskuusta 2004 lähtien Elintarvikeviraston rekisteröimä pakastevarastolaitos, joka on ollut tukena toiminnan kehittämisessä ja raaka-aineiden varastoinnissa.

Laatutakuu - valtteina marjojen puhtaus ja laatu sekä pitävät toimitusajat


Kilpailukykymme perustana ovat tuotteiden puhtaus, hyvä laatu ja täsmälliset toimitusajat. Hinnat neuvotellaan asiakaskohtaisesti menekin mukaan molempien osapuolten tavoitteisiin sopiviksi. Suurin motivaatiomme on saada asiakkaat onnellisiksi.

Talven varalle pakastamme tuotteitamme asiakkaan ennakkotilausten mukaisesti ja toimitamme ne sopimusten mukaan. Toimintaa ohjaavat pääsääntöisesti leanin periaatteet, meidän arvot ja toimintatavat.

Tarkastus ja valvonta


Marjatila Raitaniemen toimintaa valvoo Elintarvikevirasto (tunnetaan myös nimellä Ruokavirasto) ja Terveystarkastuslaitos. Tilalla on otettu käyttöön Elintarvikeviraston hyväksymä omavalvontasuunnitelma syksyllä 2004. Lisäksi Raitaniemen tilalla on käytössä ISO 9001/2008-standardin mukainen laatujärjestelmä, joka on auditoitu vuonna 2003. Marjatila Raitaniemi on saanut myös erikoismaininnan: MTK:n myöntämän laatustipendin vuonna 2002 ja Pro Maaseutupalkinnon vuonna 2005, joka myönnetään maaseudun tasapainoisesta kehittämisestä.

Meille on Oiva-raporteista myönnetty paras arvio, jonka lisäksi me olemme laskeneet yrityksen Scope 1 & 2 päästöt vuoden 2023 ajalta. Teemme joka päivä nöyrästi töitä sen eteen, että pysymme ajassa mukana byrokratiaan liittyen.

Taustalla vuosisatojen perinteet

Alun perin Raitaniemen tila on perustettu vuonna 1923 maatilaksi, jolloin Taina Paakkunaisen isovanhemmat muuttivat sinne. Tainan vanhemmat tekivät elämäntyönsä tilalla hoitaen karjaa, tuottaen maitoa ja viljellen peltoja. Maataloustyöt olivat Tainan vanhempien elinkeino koko heidän työuransa ajan.

Perinteet ja osaaminen tilanpidosta juontavat juurensa vuosisatojen takaa, sillä esi-isät eli Tainan vanhempien suku oli tullut Liimattalaan jo 1530-luvulla.